We delen graag onze ervaring en kennis

Van slimme tips tot nuttige informatie.

Wat is….?

Wij proberen dingen altijd zo helder mogelijk uit te leggen. Maar ook voor ons is het soms lastig te bepalen wie bekend is met welke termen die voor ons vaak vanzelfsprekend zijn. Lees daarom hier uitleg over verschillende zaken die je kunt tegenkomen. En voor alles geldt, we helpen je er graag bij. Neem gerust contact met ons op!

Content

Onder content verstaan we de invulling voor je website, dus de teksten en afbeeldingen. Het is slim om hier een doordachte lijn in aan te houden, zoals bijvoorbeeld wat voor termen en taalgebruik je hanteert. Doorgaans is het handig de content zelf aan te leveren, omdat jij tenslotte je bedrijf en producten het beste kent. Maar we helpen je natuurlijk graag waar we kunnen.

Hosting

Heel kort gezegd is hosting het gebruik van een stuk online opslagruimte. Een website bestaat uit digitale informatie, die opgeslagen en beschikbaar gesteld moet worden zodat bezoekers de webiste kunnen bekijken en gebruiken. Ook voor e-mail is hosting nodig. Je kunt beide apart afnemen bij hostingpartijen, maar het kan ook samen. Afhankelijk van hoeveel dataverkeer er plaatsvindt, heb je een groter of kleiner hostingpakket nodig. Ook kun je letten op waar die ‘opslag’ gevestigd is en of alle informatie goed beveiligd en gebackupd wordt.

Plug-in

Een plug-in is een stukje programma dat toegevoegd kan worden aan je websitebeheersysteem om specifieke dingen te kunnen doen. Er zijn duizenden verschillende plug-ins beschikbaar, gratis en betaald, om nog mooiere, leukere of handigere dingen met je website te kunnen doen. Bijvoorbeeld tooltjes om nieuwsberichten van je website direct op social media te delen, of de website te koppelen aan je e-mail marketingprogramma.

Domeinnaam

Een domeinnaam is de basis van je webadres, waarom bezoekers je content kunnen vinden. In ons geval is quirky.nl onze domeinnaam. Als je een website wilt neerzetten, moet je meteen controleren of je gewenste domeinnaam nog vrij is, en zo ja, die registreren. 

Lettertypes

Als je begint een website vorm te geven, is het makkelijk jezelf te verliezen in de overvloed aan verschillende lettertypes die je kunt gebruiken. Als je een lettertype ergens hebt gezien dat je mooi vindt, is het nog niet gezegd dat je het ook zomaar kunt gebruiken. Niet alle fonts werken samen met het beheersysteem van je website. Ook zijn sommige lettertypes alleen tegen betaling te gebruiken. Bovendien moet de tekst vooral leesbaar blijven voor je bezoekers. Maar we denken graag mee over de mogelijkheden.

Slider

Een slider is een blok dat meestal bovenaan je homepagina wordt gebruikt. Je kunt er een losse foto en/of tekst plaatsen, maar dan spreken we meestal over een header. Je kunt er meerdere foto’s en/of filmpjes en tekst tonen, om bijvoorbeeld je producten onder de aandacht te brengen, acties te benoemen, of foto’s van een locatie tonen.

Widgets

Widgets zijn kleine hulpmiddelen die zichtbaar op je website geplaatst worden. Het kan bijvoorbeeld een klein blokje zijn met adresgegevens erin, maar het kan ook een agendablokje zijn, een banner die koppelt naar een website waar je een partnergrogramma mee hebt, of het weer. De mogelijkheden om widgets vorm te geven zijn vaak vrij beperkt.

Header

Een header is een blok dat vaak bovenaan pagina’s wordt gebruikt. Je kunt er een foto en/of tekst plaatsen, om de aandacht van je bezoeker te trekken en te laten weten wat je biedt.

Open-Source

Software of platformen die open-source zijn, kunnen door meerdere mensen en partijen beheerd worden. In plaats van bijvoorbeeld de Officeprogramma’s die ontwikkeld en onderhouden worden door Microsoft, 

Pagebuilder

Een pagebuilder is een programma gekoppeld aan je beheersysteem. Je gebruikt ze om je pagina’s makkelijk en mooi vorm te kunnen geven, zonder te hoeven programmeren. Voorbeelden van pagebuilders zijn Divi, Elementor, Thrive en WP Bakery Pagebuilder. Veel van die builders hebben verschillende kant-en-klare voorbeeldpagina’s, thema’s, die je als basis voor je eigen ontwerp kunt gebruiken. Zo kost het opbouwen van je pagina’s minder tijd.

Thema

Een thema of theme is een basis webpagina ontwerp dat je helemaal naar je eigen stijl kunt inrichten. 

Laten we kennismaken

Persoonlijk contact is wat ons verbindt in deze online-wereld. We hebben daarom altijd tijd voor een goed gesprek. Wie weet is dat wel het begin van een waardevolle samenwerking.

Bel nu:

085 - 273 69 75

Of mail naar:

info@quirky.nl