Wat is het verschil tussen POP en IMAP e-mailprotocollen?
Door: Redactie

Als je wel eens een e-mailaccount op je computer, laptop of telefoon instelt, moet je vaak kiezen voor één van deze opties. Maar wat zijn de verschillen dan? Ik zou zeggen, bij twijfel, gewoon even hier spieken. 

POP3 is de afkorting van Post Office Protocol, version 3. Het is een standaard e-mailprotocol om e-mail te ontvangen, dus de om de berichten van een externe server op je client te krijgen. Met client bedoelen we dan het programma (of meerdere programma’s) waarmee je je e-mail wilt bekijken. POP3 downloadt de e-mails op je computer of telefoon. Zo kun je ze ook lezen als je offline bent.

Het nadeel van POP3 is dat de mails meteen worden verwijderd van de externe server. Als je je e-mail op meerdere plaatsen wilt kunnen bekijken, is dat dus niet handig. Het voordeel is dan weer dat je minder opslagruimte nodig hebt op je mailserver.

Sommige dingen hoef je niet te onthouden, als je het maar snel weet te vinden als je het nodig hebt;)

IMAP staat voor Internet Message Acces Protocol. Het is ook een e-mailprotocol dat wordt gebruikt om e-mail te ontvangen, dus e-mail van een externe server op je client te krijgen. IMAP zorgt dat je tegelijk met meerdere programma’s de mail kunt bereiken. Als je dus op meerdere apparaten of met meerdere personen bij de mail wilt kunnen, kun je beter voor IMAP kiezen.

SMTP staat voor Simple Mail Transfer Protocol. Dit protocol gebruiken we altijd om e-mail te versturen.

Laten we kennismaken

Persoonlijk contact is wat ons verbindt in deze online wereld. We hebben daarom altijd tijd voor een goed gesprek. Wie weet is dat wel het begin van een waardevolle samenwerking.

Bel nu:

085 - 273 69 75

Mail naar:

info@quirky.nl

Of kom een kop koffie doen:

Boonsweg 49
3274 LH Heinenoord