WordPress bestaat al jaaaaaren en is niet weg te denken uit de internetwereld. Het is een open-source platform om websites mee te maken en te beheren. Daar zijn er wel meer van. Misschien heb je bijvoorbeeld wel eens gehoord van WIX, Jimdo, Joomla en Phoenix, en er zijn er meer. Ieder platform heeft een eigen beheeromgeving, met zijn eigen voor- en nadelen.
Systemen van aanbieders zoals Jimdo, Wix en Strato bijvoorbeeld zijn bedoeld voor mensen die met weinig kosten een strakke eigen website of webwinkel willen maken. Ze zijn beperkt in hun functionaliteit, zodat je snel iets kunt maken en online zetten. Je moet vaak even opletten op de voorwaarden en mogelijkheden. Er wordt bijvoorbeeld geadverteerd met lage opstartkosten. De vraag is dan: kun je straks zelf je website makkelijk beheren? Welke technische mogelijkheden heeft die website? Als je later bijvoorbeeld bedenkt dat je graag een shop wilt toevoegen aan je website, kan dat dan? Of moet je dan een aparte webwinkel hebben? Kun je dan je voorraad beheren en hoe kunnen klanten betalen? Kun je meerdere sites tegelijk beheren?
WordPress is een open-source platform. Dat betekent dat je geen kosten hoeft te betalen voor het gebruik van de software en je bent niet afhankelijk van één leverancier. Er is een grote online community van ontwikkelaars, die delen hoe je bepaalde dingen kunt maken en die materialen ontwikkelen en beschikbaar stellen. Omdat de basis overal gelijk is, is WordPress makkelijk in gebruik.

Omdat het open-source is, en één van de meest gebruikte platforms, is veiligheid een belangrijk onderwerp. Het is een geliefd platform voor hackers, omdat ook zij er makkelijk achter komen waar de zwakke plekken zitten. Daarentegen zijn er ook weer veel ontwikkelaars die gevonden lekken snel willen dichten. Het belangrijkst is dus dat ook als je website online is, je de updates die geleverd worden altijd snel installeert, zodat alles goed en veilig blijft werken. Ook kan de performance, hoe snel je pagina laadt als een bezoeker er komt, een punt van aandacht zijn.
Wiki: Open source of open bron beschrijft de praktijk die in productie en ontwikkeling vrije toegang geeft tot de bronmaterialen (de source) van het eindproduct.
Omdat je website een samenhang is van verschillende onderdelen en software van verschillende partijen, kan dat de laadsnelheid vertragen. Dat is weer op te vangen door gebruik te maken van een goede hosting en plugins die dat kunnen voorkomen.
Wat wij fijn vinden aan WordPress, is de grote vrijheid. Er zijn veel standaard tools beschikbaar, zodat je niet vanaf nul hoeft te ontwikkelen. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende pagebuilders, thema’s, plugins en widgets beschikbaar. Sommige zijn gratis, anderen niet. En omdat we ook veel kennis over en ervaring met programmeren hebben, kunnen we op basis van standaard elementen precies de website en functionaliteit ontwikkelen die jij nodig hebt. We maken de website precies zoals jij hem wilt. Jij bent eigenaar van de domeinnaam en alle content.
Lees ook…
Laten we kennismaken
Persoonlijk contact is wat ons verbindt in deze online-wereld. We hebben daarom altijd tijd voor een goed gesprek. Wie weet is dat wel het begin van een waardevolle samenwerking.
Bel nu:
085 - 273 69 75
Of mail naar:
info@quirky.nl