Divi 4 is live!
Door: Redactie

Divi is een pagebuilder, een uitbreiding op WordPress waarmee je makkelijk websites mooi kunt vormgeven, zonder (veel) te hoeven programmeren. En met de nieuwe update zijn we heel blij!

Er bestaan veel meer pagebuilders, zoals Thrive, Elementor, WPBakery en Fusion Builder bijvoorbeeld. Over het algemeen gesproken hebben ze min of meer dezelfde functies. Je kunt er makkelijk pagina’s mee opmaken, je kunt elementen opslaan en opnieuw gebruiken en je kunt vaak ook gebruik maken van kant-en-klare website layouts, die je naar eigen wens kunt aanpassen.

Maar Divi, van Elegant Themes, is wel echt onze favoriet. Zeker na de laatste paar updates. Ze hebben bijvoorbeeld een optie ingebouwd waarmee je opmaakstijlen van de ene afbeelding naar de andere kunt kopiëren. Of de opmaakstijl van het ene tekstregeltje naar het andere. De optie om alle verschillende elementen te bewaren en opnieuw te gebruiken was er al. Daarbij heb je dan de keuze om het element te kopiëren, of te gebruiken als ‘global element’. Dus als je een specifiek tekstblokje bijvoorbeeld op verschillende pagina’s zet, en één daarvan aanpast, wordt je wijziging overal doorgevoerd. Kan heel handig zijn😊

Recent hebben ze een update gedaan naar een nieuwe versie, Divi 4. Wat deze update zo fijn maakt, is dat we vanaf nu de mogelijkheid hebben om een paginatemplate te maken voor blogberichten, en die naar wens overal door te voeren. Voorheen had je wellicht een heel mooie website, met een mooie pagina met je blogoverzicht, maar als je dan dat blogbericht opent, heb je weer zo’n flauwe standaard blogpagina… Dat is nu verleden tijd. Je kunt je lol op met headers, foto’s, quotes, achtergrondbeelden en wat je maar kunt bedenken!

Style je blogartikelen zoals je wilt. Wil je je tekst in kolommen of tekstvakken, met of zonder achtergrond, wil je mooie balken en strepen en quote-tekens of juist niet? Vrijwel alles is mogelijk! Zo lang je het doel maar wel voor ogen houdt: Wat willen je bezoekers lezen?

Wat er op zo’n pagina moet staan? De volgende onderdelen zijn in ieder geval aan te raden:

  • Titel, natuurlijk😊
  • Inhoud, dus de tekst, afbeeldingen en/of video’s.
  • Eventueel de auteur van het bericht en/of publicatiedatum. Ook kun je ervoor kiezen je berichten in categorieen te delen, zodat je bezoekers meer over dat onderwerp kunnen lezen.
  • Gerelateerde berichten: wijs je lezers op andere berichten die mogelijk interessant zijn.
  • Reacties: Het kan leuk zijn als je veel bezoekers hebt om ze de mogelijkheid te geven op je berichten te reageren.

Wil je ook een mooie blogpostpagina? Neem contact met ons op, helpen je graag verder. Als je vast een paar voorbeelden wilt zien, kan dat hier. En ook het blog dat je nu leest is natuurlijk met Divi 4 gemaakt😊

Laten we kennismaken

Persoonlijk contact is wat ons verbindt in deze online wereld. We hebben daarom altijd tijd voor een goed gesprek. Wie weet is dat wel het begin van een waardevolle samenwerking.

Bel nu:

085 - 273 69 75

Mail naar:

info@quirky.nl

Of kom een kop koffie doen:

Boonsweg 49
3274 LH Heinenoord